Jo, jo swojim dzieciom
godoum, że jak wo
um
bedzie smakowała
wodziónka, to już wo
um w życiu nigdy nic złego sie nie
przytrefi, bo to jest tako zupa,
kero sie robi ze suszonego chleba, ze
kunska jakoś omasty i ze posiekanego
cosku, powygniotanego ze
solum i zalonego wrzuntkiem, no to tako zupa, to sie kożdy poradzi so
um zrobić, bo zawsze jakiś
łoszczutka zostało suchego chleba i
kąsyk omasty zawsze bedzie, to jest takie by my powiedzieli nojpodlejsze jodło, ale to nie znaczy, że ono nie
jez lubióne. Ludzie lubiom do tego siyngać, bo prostota jest też
pewnom cechom, co ślu
nzoki jo
um szanujum. No jest w sóbota, nojczy
nściej
kej jest dużo roboty to jest abo jakiś
ajntopf, to jest jednodaniówka,
tag jak by my to powiedzieli po polsku, abo żur, ale nie
żuryk, jak wy jycie w Polsce, ino żur porzundny. No, żurów to jest spora
zortów. Tak że jest żur żyniaty, kery mo swoich tam miłośników, som różne typy żurów: jedne so
um z tych sztampfkartoflami, a wienc kartoflami rozgniecionymi, inne majom we ku
nskach kartofle, jedne majum z boczkiem, inne sum za
ź na rosole warzóne, w każdym
bondź razie musi
łon być gy
nsty, łyżka musi stanonć w tym żurze, a w polskim żurku stanie wo
um łyżka? Zaroz sie kipnie, ni? Nu. I jeszcze bydzie
gyszyr
poczaskany.