Na
śniodanie to
głotowali paciarke takom razowom no ji to było, było śniodanie. A
casami to i zimioki i takie
zaciórke. To była tako zaciórka, na mlyku i to sie przybierało do zimioków. A na
łobiod to musiała być kapusta, zimnioki całe, nie
łobierane, nie skrobane. I p
łotym albo b
łób albo
piychłota na drugie. Ug
łotowali
pamuge i g
łotowali kase ze śliwami. No, g
łotowali p
łotym i piyrogi. A z ziemniaków to sie robiło p
łolski ryz,
mordonie, teroz placki zimiocane. Na blase, nie takie jak teroz, ino na goły blase sie kładło ciasto i i takie sie jadło. Mordonie to zimnioki sie tarło na
tarle, rynkami, p
łotym sie wygniatało przez taki wore
ocek, albo przez smate i to potym sie p
łosoliło, wyrobiło sie i
gnietło sie tak
w rynkak,
dwiuma rynkami sie gnietło i rzucało sie na w
łode i to musiało sie tak d(ł)ugo g
łotować,
jaz
łóny
łopadnom na dół, to wtedy ug
łotowane, bo mordonie
cza długo g
łotować. Bo krótko to
łone by sie nie dog
łotowały do środka. No i p
łotym sie tak: albo sie
łomaściło cym albo mlyka sie przeg
łotowało i wloło sie do tego mlyka. No i dobre to było, bardzo dobre.
Ukrop to by
uł do zimnioków. Ja
g nie było mlyka, jak tego, to i do chleba sie ukrop robiło. To tak: wziyło sie troche miyntki, w
łode sie zag
łotowało ze solom i te mie
yntke i troske sie tam p
łomaściło i to sie przybierało do zimioków. To było bardzo dobre i do chleba tyz sie na śniodanie.
Chłoćkiedy to tak zrobili tego ukropu i wdrobili chleba i to było bardzo dobre. A jesce robili zosmozke. Takom zosmożke co to tyż na w
łodzie zasmażono była mo
unkom i to tyż było do zimioków, no, zimioków sie do tego wdrobiło i tak sie jadło. No. I zimnioki krajane na
łobiod sie jadło, zimne, ze
śmiyntanom. To było
barz dobre.