W tekście kolorem czerwonym oznaczono głoskę szwa - ë
Drożdżówka to je richtych młodzowy kuch. Przepis jest taki. Kilo muczi, jedna sz’klanka cë kry, jedna sz’klanka mlika, sz’esc jaj i dzesoc deko drożdży i kostka palmë.
Drożdże rozrobic w cepłym mlékłu z pół szklankóm mléka i dodac dwie łëżci cëkry i troche muczi, żebë to łumieszac drewnianom łëżkom. Reszto mléka i cëcier z tłuściem rozpuściec i te wsëpac moko, dodac jajka i razem dobrze wëmieszac. A na koncu dodac rozczyn troche śmietanë. Długłe to wërobiac, aż bodom pencherzyki i ciasto będzie odchodzić od roczi. A te na wierzch zrobic kruszonko, troche tegłe tłuszczu, cëkru i tegłe ciasta, co łestanie. I te wsadzëc na szterdzescë minut do piekarnika i piec.